Importer

Import från Inka Alpaca 2011
Canchones Witness är en multi-prisbelönt hingst med  genetik på elitnivå som är bevisad i Australien, där han är uppfödd, för fin, tät  fleece och förutsägbara avkommor. Han är en välproportionerlig besättningshingst med utmärkt täckning av fiber och god hållning.

Han har "Det" som matchas med en mycket välutvecklad och avancerad fleece typ som är sällsynt i blå svarta alpackor.
Hans fleece är mycket tät och visar en mycket anpassad, hög frekvens crimp i staplen. Varje stapel är också mycket ljus, extremt lite täckhår och är supermjukt att vidröra. Vittne har visat att han kan producera extremt jämn och mycket hög kvalitet på sina avkommor. Hans föl vinner show-klasser runt om i England och han etablerar sig själv som en stor "Överbevisare" och fantastisk fulländad hingst.


Vi vill tacka Tim Hey för att ha gett oss möjligheten till förvärv av Canchones Witness of Inka.

Du finner mer om Inka Alpaca här: http://www.incaalpaca.co.uk


Ambersun Nullarbor import 2011

Nullarbor är en Ambersunhingst med en udda härstamning, som han förmodligen är ensam om i Europa.


Nullarbors far, Lago importerades från Peru 2005. Utvald från Altiplano. Han har en ull som utstrålar perfektion och har en vacker struktur och finhet. Vid sex års ålder hade han 17 microner och hans hållning är rakryggad och kroppen är perfekt. För att se hans far Lago, klicka härImport från Australien  2011

Ambersun Shear Fortitude har den klassiska looken. Han är fotografens dröm , när han belåtet ställer sig stilla med en aristokratisk hållning eller stoltserar med självförtroende och kontroll.

Han har exceptionell täckning med ett mycket vackert ”true-to-type” huvud. Han har tät och välväxt päls över hela kroppen och den håller hög kvalitet hela vägen ner på benen.

Hans päls är djup mahogny-brun och är väldigt fin, och jämn. Han har en hög crimp-frekvens,  som finns över hela kroppen.

Shear Fortitude är från en elit familj av Champions och Supreme Champions. Hans far, en National Supreme Champion, är Jolimont Warrior , och hans Morfar är Peruvian Auzengate ,  som även han, har flera Supreme Champion titlar. Fortitude är också helbror till Ambersun Mena, en av Ambersun´s färgade superstjärnor som vann nio Championships innan hon exporterades till Storbritannien.

Shear Fortitude är en möjlighet alldeles för bra för att missa, att tillsätta färg ditt i liv.

(Ett utlåtande av Ambersuns )

 

Show Resultat

Under sin tid i Australien har Ambersun Shear Fortitude lyckats ta två titlar på utställning. De är följande:

First – Intermediate Male – Brown     Mt Pleasant Show, 2009

First – Intermediate Male – Brown     Colour Classic SA, 2009

För att se meritlistan på Ambersun Shear Fortitude´s förfäder och mödrar klicka här


I importen från Australien 2011 kom också sju ston


 
 

 
 

 
 
 Import från Schweiz 2008 

 
 
 
 
I mars 2008 anlände våran fjärde import. Även denna var från  Schweiz.
 
                                                                                
 

Import från Schweiz 2006

 
I oktober 2006 anlände våran tredje import. Tillsammans med fyra andra uppfödare tog vi djuren till Sverige. Djuren fick börja sin tid i landet med totalt fem månaders isolering. Med denna import fick vi in nya färger som true black, grey, rose grey och dark rose grey.
 
 

Import från Tyskland 2004

Vintern 2004-2005, med start i november hade vi isolering av nio stycken djur. Dessa kom från början ifrån Hans och Karin Buhrmann´s besättning i Mounatin Meadows Ranch, Alberta, Canada. Han äger även djur på två farmer i Tyskland. En av dessa kom våra djur ifrån. Isoleringen var klar i maj, och då fick tre av alpackorna sitt hem i Skövde.